Stockholm är utan tvekan en av världens vackraste städer. Detta gäller framför allt på sommaren, men även under andra årstider excellerar stan. Stockholm är som bekant uppbyggd på ett stort antal öar, och detta medför att staden förmedlar en känsla av både fastland och hav. Om du inte sett Stockholm under en sommarnatt är det något vi starkt rekommenderar.

stockholm

Vad har Stockholm att erbjuda?

Det finns massor av saker att göra i Stockholm som passar när du bara besöker en dag. Kanske vill du promenera i de centrala delarna? I så fall får du förstås inte missa Riksdagshuset, Slottet, Gamla Stan, Djurgården, med mera. Kanske vill du sitta och ta det lugnt över en bit mat och ett gott vin därtill? Stockholm kryllar av mysiga restauranger! Kanske är du äventyrssugen och vill göra något aktivt hela tiden? Det finns lösningar för dig också!

Stanna en natt efter utlandsresa

En bra idé är att stanna en natt eller två i Stockholm efter en utlandsresa. Du slår här två flugor i en smäll. Dels kan du varva ner efter en lång resa, och dels har du nu chansen att verkligen ta en titt på Stockholm. Det finns förstås flera bra hotell i Stockholm och här gäller det att hitta rätt i djungeln av bokningsställen. Så länge du håller dig till kända och seriösa sajter bör bokningen av ett hotellrum vara rena barnleken.

Varför stanna en natt

Tänk dig att du kommer hem till Sverige från en spännande, men också krävande konferens i Barcelona. Är det då inte ganska smart att ta ett litet uppehåll i huvudstaden för att vila upp dig? Du kommer att må bättre av detta, och du kommer också att ha mer energi när det väl är dags att åka hem igen. Så kolla upp det där med en extranatt i Stockholm när du är på väg hem från stora världen.