I Barcelona finns några mycket intressanta museer som man bör ta sig tid att besöka. Uppe på Montjuic-berget ligger Joan Miró muséet. Det går att promenera upp, men det allra enklaste är kanske att åka med Bus Turistica som även tar dig till Joan Mirós museum. Här har man en fantastisk utsikt över Barcelona.

Något mer lättillgängligt ligger Pablo Picassos museum. Detta museum innehåller en stor konstskatt och man får möjlighet att följa Pablos utveckling som konstnär när man vandrar genom rummen. Här finns målningar från Pablo Picassos tid i Barcelona och också verk från hans ”Blå Period”. Pablo Picassos museum hör till ett av alla ”måsten” när man reser till Barcelona.

Om man stannar en längre tid i Barcelona har man kanske möjlighet att avsätta en dag för att bekanta sig med Salvador Dali. Hans museum ligger inte i Barcelona utan man måste åka tåg eller buss till Figueres. Figueres ligger cirka 10 mil från Barcelona, men om man tar sig tid att resa dit kommer man att få en mycket minnesvärd dag. Salvador Dalis museum är ett av Spaniens mest välbesökta museer. Det är egentligen bara Prado-museet i Madrid som kan mäta sig i populäritet. Salvador Dali var en fantastisk konstnär och det är helt magiskt att få vandra omkring i hans museum. Därtill är Figueres en mycket vacker by vilket gör att det är en mycket trevlig utflykt.