Alla vi som är intresserade av fotboll känner till Barcelonas fantastiska fotbollslag. Kanske är drömmen för någon att åka och se laget spela en hemmamatch på Camp Nou.

fc-barcelona

Det är inte alltid man reser ut i världen enbart för att sola och bada. Många fotbollsälskare reser för att få se en och annan stor fotbollsmatch. En alldeles fantastisk upplevelse är att få vara med på Camp Nou när Barcelonas stora fotbollslag möter något lag i La Liga hemma. Den allra största händelsen är “El Classico” där Barcelona möter Real Madrid. Det är en magisk stämning på arenan vid dessa tidpunkter och det är mäktiga möten mellan Ronaldo och Messi. Om du vill veta när nästa match går av stapeln kan du kika in på FC Barcelonas officiella hemsida. Där ser du vilka matcher som är på gång och passa gärna på att besöka Camp Nou och se Barca spela sin magiska fotboll.

Lionel Messi

Det finns enormt många duktiga spelare i Barca och den allra största av dem är Lionel Messi. Han föddes 1987 i Argentina men flyttade redan som ung pojke till Barcelona. Han hade fått en sjukdom som innebar att han inte växte som han skulle och föräldrarna hade inte råd att köpa den medicin han behövde. I och med flytten till Barcelona fick han hjälp med hormonbehandlingen och sedan dess har Messi spelat för FC Barcelona.

Han har gjort en strålande karriär och kan idag anses vara en av världens främsta fotbollsspelare. Det är en otrolig upplevelse att få se Messi tillsammans med många andra riktigt duktiga fotbollsspelare live på Camp Nou.